ΜΗΝΙΑΙΟ ΑΣΤΡΟΧΡΟΝΟΓΡΑΦΗΜΑ

Η εποχή συνεχίζει να είναι δύσκολη και τα προβλήματα να συσσωρεύονται. Ο Άρης που παίζει ένα σημαντικό ρόλο, τόσο στις ζωές των ανθρώπων όσο και στις δραστηριότητες των κρατών είναι ανάδρομος...

ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΗΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΑΥΡΟΤο φαινόμενο του μήνα είναι η σύνοδος της Αφροδίτης και του Ηλίου  στον Ταύρο, η οποία κάνει ταυτόχρονα μια καλή όψη με τον Ποσειδώνα και με τον...

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΖΩΔΙΩΝ 2016

Το 2016 είναι η χρονιά που φέρνει ένα βήμα πιο κοντά την χρονιά κλειδί της μεγάλης αλλαγής για την ιστορία του κόσμου και η οποία δεν είναι άλλη από το 2019....

ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ


Αναμφίβολα όλοι μας κάποτε αναρωτηθήκαμε γι΄ αυτό που λέγεται Μοίρα, Τύχη, Πεπρωμένο. Το βλέπουμε πάντα κρυμμένο μέσα σ΄ ένα σύννεφο, ενώ ποτέ δεν παύουμε να το εξιχνιάζουμε. Σκεπτόμαστε με την ανθρώπινη λογική μας τις αιτίες που κάνουν τους άλλους να ζουν μία πλούσια ενδιαφέρουσα ζωή και άλλους να μένουν μέχρι το θάνατο τους στην απλότητα και στη ρουτίνα.

Γιατί λοιπόν είναι η Ζωή τόσο φοβερά διαφορετική για κάθε άνθρωπο; Είναι πράγματι η Ζωή ένα ζήτημα τύχης;

Η αστρολογία είναι η μόνη που δίνει μία ξεκάθαρη και οριστική απάντηση σε όλες αυτές τις σκέψεις, όπως και σε πολλές περισσότερες, γιατί είναι η μόνη γλώσσα η οποία εξηγεί εξωτερικά και εσωτερικά το σύστημα το οποίον με ακρίβεια ρυθμίζει τα πάντα.

ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ

Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί παράγοντες της ανθρώπινης τύχης. Μία σωστή εκτίμηση αυτών μας βοηθά να λύσουμε το πρόβλημα καθενός χωριστά και να βρούμε τρόπο απαλλαγής από τα δεσμά της ‘’άγνωστης’’ Μοίρας.

Η κληρονομικότητα είναι η πρώτη δέσμευση κάθε ζωής που με τη γέννηση της εισέρχεται στη φυσική της ύπαρξη. Δεν μπορούμε να διαλέξουμε τους γονείς μας και ανακαλύπτουμε όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε καλούς ή κακούς γονείς, φτωχούς ή πλούσιους, υγιείς ή ασθενικούς. Επί πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι κληρονομούμε ορισμένες ιδιότητες από αυτούς είτε το θέλουμε είτε όχι. Εκατοντάδες άνθρωποι σήμερα ζουν σωστά ερείπια ακριβώς και μόνον γιατί έτυχαν μιας αναπόφευκτα επίδρασης κακής κληρονομικότητας, ενώ εκατοντάδες άλλοι ζουν ευτυχισμένοι κάτω από ικανοποιητικές κληρονομικές συνθήκες, με εξαιρετικούς γονείς και καλές προϋποθέσεις. Εδώ παρουσιάζεται λοιπόν ένα αίνιγμα για την εξήγηση αυτών των καταστάσεων. Ο σκοπός όμως δεν είναι να βρούμε απλώς το ‘’πως’’ αλλά το ‘’ γιατί ’’ .

Το περιβάλλον για κάθε άνθρωπο γίνεται πολλές φορές μοιραίο στην εξέλιξη του. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που αυτό αλλάζει και μετά βάλλεται προς το καλύτερο ή το χειρότερο καθώς η ζωή προχωρά. Ο άνθρωπος όμως δεν έχει εκλογή για την κατάσταση του περιβάλλοντος του όπως το βρίσκει κατά τη στιγμή της γεννήσεως του. Ίσως αυτό να είναι προετοιμασμένο για τον κάθε άνθρωπο ή κάθε άνθρωπος γι΄ αυτό. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι παίρνουν χρώμα και σχήμα από το περιβάλλον μέσα στο οποίο είχαν την τύχη να γεννηθούν χωρίς καμία προσπάθεια αλλαγής με αποτέλεσμα να γίνει η ζωή τους όμοια με αυτό. Αλλά υπάρχουν και άλλοι που μετατρέπουν ή αλλάζουν το περιβάλλον μέσα στο οποίο γεννήθηκαν, με αποτέλεσμα να εξουσιάσουν και όχι να εξουσιαστούν.


Ο χαρακτήρας είναι διαφορετικός σε κάθε άνθρωπο. Μερικοί έχουν ένα κακό χαρακτήρα και πολλές φορές καμία δύναμη δεν μπορεί να τους αλλάξει. Αναπόφευκτα βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο, σημαδεμένοι συνήθως από μία κακή κληρονομικότητα, μέσα σε ένα άσχημο περιβάλλον ζουν εκδηλώνοντας ότι χειρότερο μπορούν να αντλήσουν μέσα από την ψυχή τους.
Πως θα μπορούσαμε λοιπόν να εξηγήσουμε αυτή την περίπτωση; Ήταν καταρχήν η ψυχή αυτών των ανθρώπων καλή, αλλά τοποθετημένη μέσα σε ένα κακής πάστας σώμα αφομοιώθηκε; Ή η ψυχή ήταν από τη ρίζα της κακή και επηρέασε όλα τα άλλα; Η επιστημονική έρευνα της Αστρολογίας ρίχνει φως πάνω σ΄ αυτές τις ερωτήσεις. Μας εξηγεί ότι η θέση των πλανητών του Ηλιακού συστήματος κατά τη γέννηση κάθε ανθρώπου επηρεάζει και τα γεγονότα της ζωής του, ενώ από τη φιλοσοφική της σκοπιά μας δείχνει την αιτία πέρα από την αστρική επίδραση.
Καταλήγουμε λοιπόν στο ότι η κληρονομικότητα, το περιβάλλον και ο χαρακτήρας είναι οι συντελεστές εξέλιξης της ανθρώπινης ζωής.

Καταρχήν η Κληρονομικότητα δίνει στον άνθρωπο, ανάλογα με την ποιότητα και τον τρόπο ζωής των προγόνων του το βασικό σχήμα. Το Περιβάλλον προσφέρει τις συνθήκες μέσα στις οποίες έχει δυνατότητα εκφράσεως το ποιοτικό μέρος της ψυχής το οποίο είναι άσχετο της κληρονομικότητας και προσπαθεί να ισορροπήσει τις φυσικές ανάγκες και επιθυμίες του με αυτά τα οποία βρήκε. Οι συνθήκες του περιβάλλοντος είναι άμεσα εξαρτημένες από τη δράση και τα επιτεύγματα των γονιών. Ο άνθρωπος θα εξοφλήσει μοιραία τα τυχόν κληρονομικά λάθη ή χρέη και αναπτύσσοντας τις ιδιότητες του δικού του χαρακτήρα θα εξελιχθεί από το σημείο που βρέθηκε με ανάλογη προς τις ενέργειες του ταχύτητα.

Ο χαρακτήρας είναι το μόνο πράγμα στον άνθρωπο που δεν κληρονομείται και θα μπορούσαμε να πούμε αλληγορικά ότι είναι ‘’ η ρίζα του ελέους’’. Ο χαρακτήρας άλλοτε αφομοιώνεται και προσκολλάται στο σχήμα του περιβάλλοντος και άλλοτε υψώνεται πάνω από αυτό, το μεταβάλει ή το απορρίπτει. Έτσι φθάνουμε στο συμπέρασμα του ότι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι η ίδια η Τύχη του.

Τύχη ίσον χαρακτήρας.

Με την πρώτη όψη δεν φαίνεται αλήθεια πως ο χαρακτήρας επηρεάζει την εξέλιξη και την τύχη του ανθρώπου, αλλά αν τον εξετάσουμε με προσοχή θα διαπιστώσουμε ότι είναι αναμφίβολα σωστό. Σαν παράγοντας διαπλάσεως της Τύχης ο χαρακτήρας παίζει τον σπουδαιότερο ρόλο. Κάθε άνθρωπο που συναντούμε στη ζωή είναι προικισμένος με μία ορισμένη ποιότητα χαρακτήρος, δυνατή ή αδύνατη, πολύ καλή ή κακή, σταθερή ή ασταθή. Όλοι μας δεχόμαστε επιδράσεις συνειδητά ή μη από τον χαρακτήρα κάθε ανθρώπου με τον οποίο ερχόμαστε σε συναναστροφή ή σχέση.

Κακοί χαρακτήρες διαφθείρουν άλλους λιγότερο κακούς και καλοί αποτελούν παραδείγματα μίμησης για άλλους λιγότερο καλούς. Η εκδήλωση κάθε χαρακτήρα θα γίνει οπωσδήποτε είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο. Αυτός ή θα εξουσιάσει ή θα τροποποιήσει ή θα δημιουργήσει απλή ενέργεια στα γεγονότα της ζωής του. Πράγματι ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου είναι πάντα διαφορετικός από τον χαρακτήρα ενός άλλου. Ένας δυνατός χαρακτήρας σίγουρα θα υψωθεί στο περιβάλλον του το οποίο δεν θα είναι όμοιο του, ενώ ένας αδύνατος θα υποκύψει στην επίδραση και θα απορροφηθεί από το δικό του περιβάλλον. Και αυτό γιατί μέσα σε κάθε άτομο υπάρχει μία ελεύθερη βούληση που ανάλογα στη δύναμη της ρυθμίζεται η εκδήλωση του χαρακτήρα. Όλοι οι παρατηρητές και μελετητές της ανθρώπινης φύσης παραδέχονται την συνθετικότητα του χαρακτήρα.

Η σύνθεση αυτή αποτελείτε από:

α) Την ιδιοσυγκρασία του ατόμου.
β) Τα αισθήματα και τα συναισθηματικά του.
γ) Την διανοητική του κατάσταση και
δ) τον ελιγμό των σκέψεων του.

 

Η αστρολογική επίδραση σε κάθε ένα από αυτά είναι βέβαιη. Το ωροσκόπιο κάθε ανθρώπου είναι ένα μανιφέστο της ποιότητας και των ιδιοτήτων του και ανάλογα με τη θέση και την κατάσταση της Ουράνιας σφαίρας κατά την στιγμή της γεννήσεως του κάθε ένα από τα αναφερόμενα συνθετικά μέρη του δέχονται την ανάλογη επίδραση. Η ιδιοσυγκρασία του εξαρτάται από τη θέση του Ωροσκόπου του, τα αισθήματα και τα συναισθήματα του από τη θέση της Σελήνης, το Εγώ και η ατομικότητα από τη θέση του Ηλίου και των πλανητών και οι φάσεις της σκέψεως και των αντιδράσεων του από τις γωνιακές όψεις των πλανητών όλων κατά την διάρκεια της τροχιάς των.

Ο χαρακτήρας τώρα σαν σύνολο υπόκειται σε τρεις υποδιαιρέσεις :

1) Στο πνευματικό μέρος του,
2) στο συγκινησιακό και
3) στο κινητικό.Το συγκινησιακό είναι το περισσότερο ευαίσθητο και δεκτικό στις εξωτερικές επιδράσεις. Τα αισθήματα και οι συγκινήσεις που πηγάζουν από αυτό επηρεάζουν την Τύχη. Το πνευματικό μέρος αν και το σπουδαιότερο είναι το πιο αργό στην ανάπτυξη του. Το κινητικό δέχεται τις δονήσεις των δύο άλλων και ανάλογα με την πάστα του αναπτύσσει τη δύναμη, την οργάνωση και την φυσική αντίδραση. Έτσι κάθε άτομο εξελίσσεται ανάλογα με την σύνθεση του χαρακτήρα του και την δύναμη της ελεύθερης βούλησης του μέσα στο περιβάλλον που γεννήθηκε.

Πέρα όμως από την φυσική υπόσταση της ανθρώπινης ύπαρξης όλοι οι μεγάλοι φιλόσοφοι και οι πνευματικοί εξεταστές διακηρύττουν ότι το σώμα κάθε ανθρώπου περιβάλλεται από ένα μη ορατό τμήμα το οποίο καλείται ( AURA) , αιθερικό και το οποίο επηρεαζόμενο από τις πλανητικές ακτινοβολίες τις διοχετεύει ανάλογα μέσα στο σώμα, χρωματίζοντας έτσι τις σκέψεις, τα αισθήματα και τις συγκινήσεις. Η ύπαρξη του αιθερικού είναι σήμερα παραδεκτή και από την επιστήμη. Κάθε άνθρωπος έχει τι δικό του αιθερικό το οποίο τον περιβάλλει μόλις με τη γέννηση του εισέλθει στην φυσική γήινη ζωή του. Το νεογέννητο παιδί είναι το μέσον μεταφοράς, δηλαδή το σώμα το οποίο περιβάλλεται από το αιθερικό και μέσα στο οποίο το Εγώ γίνεται οδηγός του. Ο χαρακτήρας του δημιουργείται από τις αντιδράσεις τις οποίες κάνει το Εγώ του στις δονήσεις που δέχεται από παντού. Πάντως ο χαρακτήρας είναι μία πολύ σύνθετη υπόθεση για να κατανοηθεί στο ακέραιο, γι΄ αυτό και η Τύχη κάθε ανθρώπου δύσκολα εξηγείται. Η εξατομίκευση σε κάθε άνθρωπο διαφέρει, μολονότι όλοι έχουν την ίδια σύνθεση σώματος και πνεύματος. Το σχήμα του σώματος επηρεάζει κατά κάποιο τρόπο τον χαρακτήρα, ο οποίος διαμορφώνεται από τις διαθέσεις του πνεύματος και της καρδιάς.

Το σώμα είναι μοιραίο να λάβει σχήμα και μορφή, αλλά το πνεύμα το οποίο βρίσκεται κλεισμένο και περιορισμένο μέσα σ΄ αυτό είναι απόλυτα ελεύθερο να το εξουσιάσει αργά ή γρήγορα. Ο τρόπος με τον οποίο το πνεύμα του ανθρώπου θα αντιδρά κάθε φορά στους εξωτερικούς ερεθισμούς θα είναι η Τύχη του.


Bookmark and Share
Μηνιαίο Ωροσκόπιο για τους Καρκίνους

Ο νέος κύκλος που ξεκίνα στα φετινά σας γενέθλια σας δραστηριοποιεί για να αποδειχτείτε πιο αποτελεσματικοί στους βασικούς τομείς της ζωής σας. Η παρουσία του Άρη και του Δία μαζί στο ζωδιακό σας χώρο, σας ωθεί να πάρετε αποφάσεις και να τολμήσετε νέα ξεκινήματα στη ζωή σας, στους τομείς εκείνους που έχετε καθυστερήσει ή νιώθετε καταπιεσμένοι. Μπορεί να πει κανείς πως ξέρετε τι θέλετε, και είστε πρόθυμοι να κουραστείτε για αυτό. Οι δεσμεύσεις και οι δυσκολίες εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά αυτό που θα είναι αισθητό είναι...

εβδομαδιαίο ωροκόπιο

Κριός Ταύρος Δίδυμοι Καρκίνος Λέων Παρθένος Ζυγός Σκορπιός Τοξότης Αιγόκερως Υδροχόος Ιχθείς

ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ

Φιλήστε όπως είστε! Ερωτευμένοι π αδιάφοροι, γενναιόδωροι ή εγκρατείς, μεθοδικοί π επιπόλαιοι, ευαίσθητοι ή σκληροί, φοβισμένοι ή παθιασμένοι... Με οδηγό τα άστρα, ο Κώστας Λεφάκης καταστρώνει την... κοινωνιολογία του φιλιού. Και ταξινομεί...

ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ

Αναμφίβολα όλοι μας κάποτε αναρωτηθήκαμε γι΄ αυτό που λέγεται Μοίρα, Τύχη, Πεπρωμένο. Το βλέπουμε πάντα κρυμμένο μέσα σ΄ ένα σύννεφο, ενώ ποτέ δεν παύουμε να το εξιχνιάζουμε. Σκεπτόμαστε με την ανθρώπινη...

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Διανύουμε μια περίοδο όπου έχουν ενεργοποιηθεί τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φυλής. Σε χαμηλές συχνότητες δονείται ο κόσμος ενώ η έρις, το χρήμα και η κακή λίμπιντο τρέφει τις ανθρώπινες κοινωνίες....

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΩΣ ΜΕΣΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ

Η αστρολογία δεν είναι τίποτε άλλο παρά το σύμπαν που μιλάει στον άνθρωπο - όχι λέγοντας του τι να πράξει, αλλά προσπαθώντας να τον καθοδηγήσει, ώστε να μάθει ίσως να χρησιμοποιεί...

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΕΞ

Το σεξ δεν είναι  παρά η πρακτική έκφραση της λίμπιντο και η διαδικασία εκείνη του σώματος που επιζητά την ένωση του με έναν άλλον άνθρωπο. Η ερωτική πανδαισία όπως συνηθίζεται να...

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Μέσα σιην πορεία της μεγάλης μου πείρας και ισόβιας αφοσίωσης για τη γνώση, μπορώ σήμερα, λίγο αυθαίρετα, να χωρίσω τα ζώδια σε μερικές άνισες ομάδες, με κύριο γνώρισμα το συμβολισμό τους....

ΤΑΙΡΙΑΖΩ, ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΩ

Εδώ και αρκετά χρόνια, έχουμε πει πως οι άντρες και οι γυναίκες που ανήκουν στον ίδιο ζώδιο, είναι στην ουσία δύο διαφορετικά  ζώδια. Τα περισσότερα αστρολογικά βιβλία, κατατάσσουν τους άνδρες και...

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΟΡΕΞΕΙΣ

Λένε ότι "η καρδιά περναει από το στομάχι". Όταν η γεύση ερεθίζεται, αποδεδειγμένα οδηγεί σε άλλα απείρως πιο ευχάριστα ερεθίσματα. Γεγονός είναι πως ένα απολαυστικό γε΄θμα συνηθίζεται σαν προοίμιο σκηνών πάθους...